Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@08:53:15 GMT

آشنایی با حافظه GDDR و انواع آن

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۴۷۴۲۸

آشنایی با حافظه GDDR و انواع آن

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از گیمینگ اسکن، در این گزارش می‌خواهیم ببینیم حافظه GDDR چیست، چه نسخه‌ای از GDDR را باید دریافت کرد و آیا انواع دیگری از VRAM وجود دارد یا خیر. در ادامه راهنمای کامل آشنایی با GDDR آمده است.

انتخاب کارت گرافیک مناسب برای جمع کردن رایانه شخصی جدید، نیازمند تحقیقات زیادی است، مخصوصاً اگر در زمینه سخت افزار و رایانه تازه کار هستید و نمی‌دانید باید در مشخصات کارت گرافیک به چه مواردی توجه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقیقت این است که برخی از ورودی‌ها مهم هستند و برخی دیگر چندان مهم نیستند.

اکثر قریب به اتفاق کارت‌های گرافیک از حافظه GDDR بهره می‌برند و در این گزارش توضیح خواهیم داد که این قطعه چیست و به سوالات دیگری که ممکن است در مورد آن در ذهنتان به وجود بیاید پاسخ خواهیم داد، بنابراین تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

GDDR نوعی حافظه است. GDDR SDRAM مخفف کامل کلمه Graphics Double Data Rate Synchronous Dynamic Random-Access Memory بوده و برخلاف سیستم استاندارد DDR SDRAM شما، برای پردازش امور گرافیکی طراحی و بهینه سازی شده است.

اکنون، چندین نسخه از حافظه GDDR در طی این سال‌ها منتشر شده است. نسخه اول در واقع DDR SGRAM یا (Double Data Rate Synchronous Graphics RAM) بود که پیش از آنکه به GDDR SDRAM تغییر نام یابد، نامیده می‌شد.

در ادامه GDDR۲، GDDR۳، GDDR۴، GDDR۵، GDDR۵X و در نهایت GDDR۶ و GDDR۶X طراحی و به بازار عرضه شد. هر کدام از نسل‌های بعدی این فناوری، ظرفیت‌های بالاتر، سرعت کلاک بالاتر و سرعت انتقال داده بالاتری را به همراه دارد و به حافظه اجازه می‌دهد تا داده‌های بیشتری را ذخیره کرده و آن‌ها را سریعتر پردازش کند، بنابراین عملکرد کلی گرافیک را بهبود می‌بخشد.

کدام نسخه از GDDR را باید گرفت؟

در سال ۲۰۲۱، تقریباً جدیدترین کارت‌های گرافیک از GDDR۶ استفاده می‌کنند، در حالی که برخی از مدل‌های پیشرفته مانند Nvidia GeForce RTX ۳۰۸۰ و RTX ۳۰۹۰ با GDDR۶X ارائه می‌شوند که پهنای باند بیشتری را ارائه می‌دهد و کمی هم کارآمدتر است.

تا همین اواخر، GDDR۵ نوع غالب حافظه گرافیک موجود در بازار بود، اما اکنون آن را فقط در گرافیک مربوط به چند سال پیش پیدا خواهید کرد که به سختی برای بازی کردن در سال ۲۰۲۱ مناسب هستند.

اگر خسیس نباشید و به فکر تهیه کارت گرافیک قدیمی برای صرفه جویی در هزینه نیستید، به احتمال زیاد کارت همراه GDDR۵ را دریافت نمی‌کنید.

علاوه بر این، بیشتر از نوع VRAM که از آن استفاده می‌شود، به عملکرد GPU می‌پردازد، بنابراین اگر به فکر تهیه کارت قدیمی‌تر مجهز به GDDR۵ هستید، بهتر است برخی معیار‌ها را جستجو کنید، آن‌ها را با جدیدترین کارت‌های گرافیک مقایسه کنید و ببینید آیا کارتی که قصد خرید آن را دارید برای پولی که می‌خواهید برای آن پرداخت کنید ارزش مناسبی دارد یا خیر.

چقدر VRAM نیاز دارید؟

سوال واضح بعدی این است که در واقع به چقدر VRAM نیاز دارید؟ در سال ۲۰۲۱، این امر عمدتا به این بستگی دارد که شما می‌خواهید از چه رزولوشنی برای بازی استفاده کنید. مسلماً تنظیمات گرافیکی دیگری مانند کیفیت بافت و فاصله دید نیز وجود دارد، اما قطعاً وضوح تصویر بزرگترین نکته برای تصمیم گیری در حال حاضر است.

اگر بخواهیم مثال بزنیم، باید گفت که امروزه ۴ گیگابایت VRAM مناسب بازی ۱۰۸۰p است، ۶-۸ گیگابایت برای ۱۴۴۰p مناسب است و اگر حداقل ۸ گیگابایت به بالا داشته باشید می‌توانید آخرین بازی‌های AAA را با کیفیت ۴K و تنظیمات بالا اجرا کنید.

البته، لازم به ذکر است که عملکرد دقیق بر اساس عوامل مختلفی سنجیده خواهد شد، اما موارد فوق باید به شما این ایده کلی را بدهد که در صورت خرید کارت گرافیک جدید در سال ۲۰۲۱، چه مقدار VRAM را جستجو کنید.

آیا انواع دیگری از VRAM وجود دارد؟

ما اشاره کردیم که GDDR محبوب‌ترین نوع حافظه است که در کارت‌های گرافیکی مدرن پیدا خواهید کرد، اما آیا این تنها حافظه است؟

یک نوع حافظه اضافی که امروزه در مدل‌های خاصی مشاهده می‌شود، HBM یا حافظه با پهنای باند بالا است. با این حال، HBM (به طور خاص HBM۲) اکنون به دلیل هزینه‌های بالای تولید و این واقعیت که بازی‌های مدرن واقعاً نمی‌توانند از پهنای باند عظیمی که HBM نسبت به GDDR۶ ارائه می‌دهد، بهره زیادی ببرند، فقط به پردازنده‌های گرافیکی اختصاص دارد.

جدا از این، در حال حاضر هیچ جایگزینی برای GDDR در کارت‌های گرافیک بازی اصلی در جهان وجود ندارد و بعید است به زودی در این زمینه تغییری حاصل شود.

بیشتر بخوانید

عجیب ترین اشیا چاپ شده 3D + عکس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری نوین حافظه رایانه کارت های گرافیک کارت گرافیک سال ۲۰۲۱ حافظه GDDR

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۷۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با ۲ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرج

«علی شیرین‌زاد» با کسب ۵۵ هزار و ۲۳ رای و «مصطفی سعیدی سیرایی» با کسب ۴۰ هزار و ۲۳۶ رای به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرج راه یافتند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، انتخابات مجلس شورای اسلامی در مرکز استان البرز در حالی به اتمام رسید که رقابت میان دو کاندیدا همچنان ادامه دارد و به مرحله دوم راه یافت. بر اساس آمار نهایی انتخابات مجلس ۱۴۰۲ حوزه انتخابیه شهرستان کرج از مجموع ۳۴۱ هزار و ۵۱۸ رأی از آرا صحیح صندوق‌ها، علیرضا عباسی با ۱۰۸ هزار و ۲۴۱ رأی به عنوان نمایندگان مردم حوزه انتخابیه فوق به مجلس راه یافت.

همچنین علی شیرین زاد با کسب ۵۵ هزار و ۲۳ رأی و مصطفی سعیدی سیرایی با کسب ۴۰ هزار و ۲۳۶ رأی به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرج راه می‌یابند. در ادامه به معرفی ۲ کاندیدایی که در مرحله دوم انتخابات مجلس با هم رقابت خواهند کرد، می‌پردازیم.

علی شیرین‌زاد کیست؟

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی متولد سال ۱۳۵۰ در نظام‌آباد تهران است و از سال ۱۳۵۳ در استان البرز سکونت دارد. او متأهل بوده و دارای سه فرزند است.

وی دوره کارشناسی خود را در رشته فیزیک کاربردی و کارشناسی ارشد را در رشته مدیریت فرهنگی گذرانده و هم اکنون دانشجوی دکتری مدیریت رسانه است.

شیرین‌زاد پایان نامه کارشناسی ارشد وی با عنوان طراحی الگوی مناسب مدیریت فرهنگی کلان‌شهر کرج مورد توجه و حمایت سازمان تشخیص مصلحت نظام در مرکز تحقیقات استراتژیک قرار گرفت.

وی سابقه حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال‌های گذشته را نیز دارد و در این دوره هدف خود را با تعریف شعاری مبنی بر «گره‌ای باز کنیم» اعلام کرده است.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دور اول انتخابات مورد حمایت لیست شورای نیروهای انقلابی بوده و دیگر لیست‌های مرتبط با حزب انقلابیون حمایت خود را از وی اعلام کردند.

سوابق مصطفی سعیدی سیرایی را بشناسید

مصطفی سعیدی سیرایی اهل روستای سیرا دیگر کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است. او ۴۴ سال دارد و دارای همسر و دو فرزند دختر است.

وی کارشناس مدیریت و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی دریافت کرده است. مشاور شهردار کرج، رئیس اداره رفاه کارکنان و اماکن عمومی شهرداری کرج، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی اعتبار کارکنان شهرداری کرج، مسئول بازرسی سازمان بازیافت شهرداری کرج، رئیس اداره حفاظت فیزیکی شهرداری کرج، مسئول حراست منطقه ۸ شهرداری کرج، مسئول حراست معاونت فنی و عمرانی شهرداری کرج و مسئول حراست سازمان اتوبوس رانی شهرداری کرج از دیگر سوابق اجرایی وی است.

حضور چند ماهه در کرسی مدیریت شهری فردیس و کرج در فاصله زمانی کوتاه از دیگر سوابق اجرایی او است و در هر دو پست مدیریتی توسط شورای شهر استیضاح شد.

بیست‌ویکم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ دور دوم انتخابات مجلس میان این دو کاندیدا برای تصدی کرسی مجلس حوزه انتخابیه کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا برگزار خواهد شد.

کد خبر 749280

دیگر خبرها

  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان
  • لوتوس حافظه؛ دریافت نمایندگی فلش مموری در ایران
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • آشنایی با ۲ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرج
  • ۳ تا تکنیکی که با آن در طول خواب می‌توانید حافظه تان را تقویت کنید (فیلم)
  • گوشی ویوو Y38 5G عرضه شد
  • آشنایی با 10 بازیکن تند و تیز لیگ قهرمانان اروپا (+عکس)
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرمانشاه
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟