Web Analytics Made Easy - Statcounter

AMD با به‌روزرسانی نقشه‌ی راه محصولاتش اعلام کرده است در سال ۲۰۲۴ پردازنده‌های گرافیکی مبتنی‌بر معماری RDNA ۴ را با لیتوگرافی پیشرفته تولید و روانه‌ی بازار می‌کند. AMD نقشه‌ی راه محصولات مختلفش را در جریان برگزاری کنفرانس Financial Analyst Day ۲۰۲۲ به‌روزرسانی کرد و به‌لطف همین اتفاق اکنون اطلاعات بیشتری درباره‌ی آینده‌ی پردازنده‌های گرافیکی مبتنی‌بر معماری RDNA می‌دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

AMD همچون محصولات خانواده‌ی Zen، برای محصولات خانواده‌ی RDNA نیز نقشه‌ی راه دو سال آینده را منتشر کرده است.

به‌لطف نقشه‌ی راه به‌روزشده‌ی‌ای ام دی، سرانجام به اولین جزئیات درباره‌ی آنچه پس از پردازنده‌های سری RDNA ۳ از راه می‌رسد دسترسی پیدا کرده‌ایم. تراشه‌های گرافیکی مبتنی‌بر RDNA ۳ امسال روانه‌ی بازار می‌شوند، بااین‌حال AMD اولین بار در سال ۲۰۲۰ به این معماری اشاره کرده بود.

AMD توانست با کارت‌های گرافیک سری RDNA ۲ (خانواده‌ی Radeon RX ۶۰۰۰) در بازار به موفقیت چشم‌گیری دست پیدا کند. تا پیش از پایان امسال اولین مدل‌ها از کارت‌های گرافیک خانواده‌ی Radeon RX ۷۰۰۰ برپایه‌ی معماری RDNA ۳ دردسترس قرار می‌گیرند و AMD به‌دنبال تکرار موفقیت‌ها در نسل جدید است. امسال انویدیا برای رقابت با AMD کارت‌های گرافیک سری GeForce RTX ۴۰۰۰ را برپایه‌ی معماری Ada روانه‌ی بازار می‌کند.

AMD در نقشه‌ی راه جدیدش جزئیات اولیه‌ای منتشر کرده است و فعلا به‌طور دقیق نمی‌دانیم که باید چه انتظاراتی از کارت‌های گرافیک سری RX ۷۰۰۰ داشته باشیم.

براساس آنچه AnandTech می‌نویسد AMD می‌گوید عملکرد به ازای وات در معماری RDNA ۳ جهش نسلی بیش از ۵۰ درصدی تجربه می‌کند. تیم قرمز برای دستیابی به این هدف سراغ مزایای لیتوگرافی پنج نانومتری TSMC می‌رود و معماری را از چند جهت اصلاح می‌کند. این تغییرات شامل معرفی نسل جدید Infinity Cache و بازسازی واحد محاسباتی GPU خواهد بود.

AMD همچنین می‌گوید برای اولین بار در تاریخ محصولات مخصوص مشتریان عادی، تراشه‌های گرافیکی سری RDNA ۳ را با طراحی چیپلت می‌سازد. به‌لطف طراحی چیپلت امکان عبور از محدودیت‌های امروزی در زمینه‌ی ابعاد Die و بازدهی تراشه وجود خواهد داشت. AMD می‌گوید به‌دنبال استفاده از طراحی پیشرفته‌ی چیپلت است.

درحالی‌که پردازنده‌های گرافیکی RDNA ۳ هنوز روانه‌ی بازار نشده‌اند، AMD از همین حالا کار روی نسل بعد را نیز آغاز کرده است. AMD می‌گوید در سال ۲۰۲۴ نسل جدید تراشه‌های گرافیکی خود را با استفاده از معماری RDNA ۴ تولید می‌کند.

AMD امروز به نام معماری Zen ۵ نیز برای CPU‌ها اشاره کرد بااین‌حال برخلاف رویکرد این شرکت در قبال Zen ۵، تقریباً هیچ اطلاعاتی درباره‌ی RDNA ۴ ارائه نشده است. AMD در سال ۲۰۲۰ نیز به هنگام اشاره‌ی اولیه به معماری RDNA ۳ جزئیات خاصی درباره‌ی آن منتشر نکرد.

AMD گفته پردازنده‌های گرافیکی سری Navi ۴X که با معماری RDNA ۴ ساخته می‌شوند از «لیتوگرافی پیشرفته» استفاده می‌کنند. معماری RDNA ۳ متکی‌بر لیتوگرافی پنج نانومتری خواهد بود، به‌همین‌دلیل، انتظار داریم RDNA ۴ سراغ لیتوگرافی سه نانومتری برود.

به‌نظر می‌رسد AMD هنوز در زمینه‌ی لیتوگرافی معماری RDNA ۴ به جمع‌بندی نهایی نرسیده است. با این‌که انتظار استفاده از لیتوگرافی سه نانومتری را داریم، احتمال استفاده از لیتوگرافی چهار نانومتری TSMC رد نمی‌شود. فراموش نکنید تقاضا برای تراشه بسیار بالا است و AMD برای رزرو کردن ظرفیت تولید ویفر‌های سه نانومتری TSMC کار بسیار سختی در پیش دارد.

معماری گرافیکی RNDA ۴ همچون معماری Zen ۵ پردازنده‌های مرکزی سری Ryzen، در سال ۲۰۲۴ از راه می‌رسد. AMD مدت‌ها است هر دو سال یک‌بار نسل جدید کارت‌های گرافیک خود را عرضه می‌کند، به‌همین‌دلیل، پیش‌بینی عرضه‌ی کارت‌های سری Radeon RX ۸۰۰۰ در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۴ منطقی است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: نقشه ی راه محصولات کنفرانس پردازنده های گرافیکی معماری برگزاری کنفرانس پردازنده های گرافیکی کارت های گرافیک روانه ی بازار معماری RDNA ۴ معماری RDNA ۳ نقشه ی راه خانواده ی سال ۲۰۲۴ نسل جدید درباره ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۴۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها

پرده‌های حفاظت خورشیدی، عنصر کلیدی در صدور گواهی‌نامه ساختمان‌های پایدار به‌شمار می‌رود که چارچوبی برای اندازه‌گیری و ارزیابی مصرف منابع فراهم می‌آورند و به‌دست آوردن آن‌ها برای بناهای امروزی بسیار مهم است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، وقتی والاس اس. بروکر برای اولین بار مفهوم گرمایش جهانی را در دهه ۱۹۷۰ معرفی کرد، جامعه پیامدهای این پدیده را پیش‌بینی نکرده بود. امروزه با گذشت بیش از ۵۰ سال، جهان از پیش‌بینی سناریوهای نامطلوب اقلیمی دست برداشته و به‌طور مستقیم شاهد آن است. زمین به‌دنبال نابرابری در واکنش جهانی به این موضوع و کاهش تدریجی انتشار کربن، سال به سال رکوردهای دمایی را می‌شکند.

کاهش انتشار کربن در معماری

کاهش انتشار کربن‌دی‌اکسید در معماری مستلزم اجرای استراتژی‌های مؤثری است که به ساخت مواد و چرخه عمر ساختمان‌ها، همچنین مصرف انرژی در طول استفاده می‌پردازد. در کشورهایی مانند ایالات متحده، تقریباً ۴۵ درصد از مصرف انرژی در بخش مسکونی به فضاهای گرمایشی و سرمایشی اختصاص پیدا می‌کند که توجه به طراحی کارآمد ساختمان به‌ویژه نما را ضروری می‌سازد. برای دستیابی به این هدف، سیاست‌هایی در حال اجرا هستند که بهره‌گیری از مدل‌های پایدارتر را ترویج می‌کنند. در یکی از این مدل‌های جدید، گواهی‌های پایداری برای ساختمان‌ها چارچوبی برای اندازه‌گیری و ارزیابی مصرف منابع فراهم می‌آورد.

گزارش ارائه شده توسط متخصصان طراحی و ساخت سیستم‌های حفاظت خورشیدی در زمینه پایداری در ساختمان‌ها و گواهی‌نامه‌های آن‌ها، ارتباط استفاده از پرده‌ها را در این راستا و نقش اساسی آن‌ها در ساختمان و طراحی پایدار را با توجه به این امر برجسته می‌کند که می‌توانند بر جنبه‌های مختلف ارزیابی‌شده توسط سیستم‌های گواهی مانند LEED، BREEAM و غیره تأثیر مثبت بگذارند.

تأثیر پرده‌های حفاظت خورشیدی بر پایداری ساختمان‌ها

پرده‌ای که به‌خوبی طراحی شده باشد نه تنها با عایق‌کاری باعث بهبود بهره‌وری انرژی ساختمان می‌شود، بلکه با تنظیم دما و تابش نور طبیعی، بخش‌های حرارتی و نوری فضاهای داخلی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و بعضی از معیارهای گواهی‌نامه‌های مربوط به رفاه سرنشینان، مانند WELL و HQE را برآورده می‌کند. علاوه بر این، بسته به مواد به‌کاررفته در ساخت آن‌ها، پرده‌ها می‌توانند با استفاده از مواد زیست‌محیطی به پایداری کمک کنند که این امر بر ارزیابی جنبه‌هایی مانند ردپای کربن و اثرات زیست‌محیطی تولید آن‌ها تأثیر می‌گذارد.

فراتر از جنبه‌های تولیدی، گنجاندن ویژگی‌های نوآورانه‌ای مانند سیستم‌های خودکاری که به شرایط محیطی پاسخ می‌دهند و در طرح‌ها ادغام شده‌اند، نوآوری در طراحی پایدار را برجسته می‌کند. این ویژگی‌ها پرده‌ها را به عناصر ضروری برای جلوگیری از گرمای بیش از حد در محیط‌های داخلی و کاهش تابش خورشید تبدیل می‌کند و در نتیجه مصرف انرژی مورد نیاز برای خنک‌سازی را کاهش می‌دهد. با سیستم‌های غلتکی و پلیسه‌دار، پرده‌ها راه‌حلی چند سطحی هستند که تأثیر مثبتی بر ساختمان‌ها می‌گذارند.

پرده‌ها و سهم آن‌ها در اخذ گواهی‌نامه‌های پایداری

امروزه چندین کشور حداقل یک برنامه صدور گواهی‌نامه در سطح ملی دارند. این گسترش، منعکس‌کننده یک رویکرد جامع برای ساخت سازه‌هایی است که تأثیر آن‌ها را به حداقل می‌رساند و شیوه‌های پایدار را در طول چرخه زندگی آن‌ها ترویج می‌کند.

ادغام استراتژیک پرده‌ها در ساختمان‌ها نه‌تنها جنبه‌های زیبایی‌شناسی و عملکرد را موردتوجه قرار می‌دهد، بلکه می‌تواند نقش اساسی در برآوردن الزامات رایج برای دریافت گواهی‌نامه‌های پایداری داشته باشد. به این ترتیب از آسایش حرارتی گرفته تا صرفه‌جویی در انرژی، بهبود کیفیت هوا و مدیریت زباله، جنبه‌های مختلفی را شامل می‌شود.

آسایش حرارتی با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

پرده‌های خورشیدی برای رسیدن به دمای مطلوب برای زندگی و کار، همچنین دستیابی به آسایش حرارتی مورد نظر در بناها ضروری هستند. بعضی شرکت‌ها برای مدیریت صحیح ورود نور خورشید به ساختمان، از پارچه‌های فنی تیره یا مرواریدی استفاده می‌کنند که از بنا محافظت، نور را فیلتر و حرارت را تنظیم می‌کند.

رنگ‌ها نیز نقشی اساسی در حفاظت حرارتی دارند. رنگ‌های تیره گرما را جذب و رنگ‌های روشن آن را منعکس می‌کنند.

نور و آسایش بصری با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

پرده‌های خورشیدی با ارائه نور با کیفیت، بهره‌وری و رفاه ساکنین را ارتقا می‌دهند. نور طبیعی ارتباط افراد را با فضاهای بیرون از طریق پنجره‌ها فراهم می‌کند و استفاده هوشمندانه از پرده‌ها، از طریق انتخاب صحیح پارچه با خاصیت بازتابی و درجه باز شدن کافی، امکان مدیریت صحیح نور طبیعی، حفظ آسایش بصری و کاهش نیاز به نور مصنوعی را فراهم می‌کند.

آسایش آکوستیک با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

آسایش، بهره‌وری و تعامل سرنشینان از طریق طراحی آکوستیک در داخل خانه برجسته می‌شود. پرده‌های فنی به لطف استفاده از پارچه‌هایی با ضریب جذب آکوستیک اثبات‌شده، به بهبود میرایی آکوستیک کمک می‌کنند. علاوه بر این، آن‌ها دارای سیستم‌های موتوری هستند که صدا و طنین را در لوله‌های سیم‌پیچ کاهش می‌دهد.

کیفیت هوا با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

کیفیت هوا با انجام آزمایشات در مرحله پس از ساخت برای تعیین سطوح نهایی آلاینده‌ها در یک فضا ارزیابی می‌شود. علاوه بر این، انتشار ترکیبات آلی فرار با استفاده از پارچه‌های دارای گواهی Greenguard کاهش پیدا می‌کند.

مدیریت پسماند با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

انتخاب پرده‌های ساخته‌شده از مواد سازگار با محیط زیست به رعایت معیارهای گواهی مربوط به مدیریت مواد مسئول کمک می‌کند. همچنین یک سیستم تولید و تحویل اجرا شده است که با برنامه‌ریزی ساخت‌وساز تنظیم می‌شود و زباله‌های تولید شده در محل را به حداقل می‌رساند.

ذخیره انرژی با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

پرده‌ها از منظر انرژی به‌عنوان موانع حرارتی عمل می‌کنند. این ساختارها عایق هستند، از دست دادن گرما در ماه‌های سرد را کاهش می‌دهند و ورودی گرما را در ماه‌های گرم تنظیم می‌کنند. این کنترل حرارتی نه‌تنها عملکرد انرژی یک ساختمان را بهینه، بلکه الزامات خاص تعدادی از گواهی‌نامه‌های یادشده را نیز برآورده می‌کند که به‌دنبال کاهش وابستگی به سیستم‌های تهویه مطبوع هستند.

به‌طور کلی تأثیر مثبت پرده‌ها در توانایی آن‌ها برای برآورده کردن الزامات گواهی‌نامه‌های دقیق منعکس می‌شود که به مدیریت بهینه خورشیدی، همچنین کاهش مصرف انرژی، صرفه‌جویی در هزینه‌های گرمایش و تهویه مطبوع کمک می‌کند.

کد خبر 750425

دیگر خبرها

  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی
  • طرح گرافیکی باشگاه بایرن مونیخ به مناسبت روز جهانی «جنگ ستارگان» / عکس
  • پافشاری اوکراین برای گرفتن پهپاد پیشرفته آمریکایی
  • پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • آبشار آبگرمه دورود با مناظر رویایی+فیلم